کوچینگ سازمانی

کوچینگ سازمانی چیست؟

کوچینگ سازمانی (Enterprise Coaching) به‌منظور همراهی با سازمان‌ها و افراد سازمان است. پیاده‌سازی کوچینگ سازمانی به‌منظور استفاده از تمامی پتانسیل‌های سازمان جهت رسیدن به اهداف کلان است. این روشی مستمر و سامانمند برای اجرای تغییرات مؤثر سازمانی است.

هر شرکتی می‌تواند از کوچینگ سازمانی سود ببرد ولیکن اجرای آن از چیزی که به نظر می‌رسد سخت‌تر است.

مدیران برای استفاده از اصول کوچینگ به یک سری توانایی‌ها و شایستگی‌هایی نیاز دارند تا بتوانند این نقش را خوب بازی کنند و چالش واقعی وقتی است که مدیران فرض می‌کنند که می‌دانند چطور باید کوچینگ را پیاده کنند؛ اما درواقع پیاده‌سازی کوچینگ سازمانی در هر سازمان به‌منظور برآوردن نیازهای آن موقعیت خاص طراحی خواهد شد.

آیا کوچینگ سازمانی مؤثر است؟

به‌طور خلاصه، البته که مؤثر است. اگر کوچینگ سازمانی مزایای ملموسی نداشته باشد، سازمان‌های جهانی اصلاً زحمت آن را به خودشان نخواهند داد. امروزه می‌دانیم که شرکت‌های بزرگ دنیا از کوچینگ سازمانی بهره زیادی می‌برند و تحقیقات نشان داده است که کوچینگ سازمانی نتیجه و تأثیر شگرف دارد.

کارمندانی که تحت کوچینگ سازمانی توسعه پیدا می‌کنند، بهره‌وری بیشتری دارند، روابط تیمی قدرتمندتری ایجاد می‌کنند، روحیه مثبت‌تری دارند و حس تعلق سازمانی‌شان بالاتر می‌رود. تأثیر جمعی حاصل از تمامی این عوامل، عملکرد رو به رشد چشمگیرتری را ایجاد خواهد کرد.

کوچینگ سازانی عموما برای چه موضوعاتی مناسب است؟

  • ایجاد آگاهی در کارکنان در خصوص چشم‌انداز سازمان و کمک به همه برای همسویی با آن.
  • تشویق کارکنان به حل مشکلات به‌جای گریز از مشکلات
  • ایجاد محیطی مبتنی بر اعتماد، همکاری رضایت‌بخش و ارتباط ماندگار
  • تشویق به مشارکت مشتاقانه اعضا در برنامه‌ریزی‌ها
  • ایجاد حس مسئولیت در مقابل کارها
  • تغییر فرهنگ یا باورها در سازمان با هدف تمرکز بر ارزش‌ها و رفتارها
  • همکاری و همراهی در ایجاد تغییرات، تغییر استراتژی و مواردی ازاین‌دست

این‌ها فقط تعداد کمی از مواردی است که کوچ سازمانی می‌تواند در نقش تسهیلگر همراه سازمان باشد.

 

روش کار چگونه است؟

ما همراه با شما و کارکنان شما موضوع موردنظر، وضعیت فعلی و همچنین وضعیت مطلوب را بررسی می‌کنیم. سپس با همکاری هم رویکردی متناسب را طراحی می‌کنیم که به سازمان برای دستیابی به نتیجه مطلوب کمک کند.

روش ما در پیاده‌سازی کوچینگ در سازمان غالباً در دو سطح فردی و گروهی است. بخش عمده‌ای از فعالیت‌های ما در قالب برگزاری کارگاه‌های تعاملی با مدیران و یا تیم‌ها است و بخش دیگر آن در قالب کوچینگ فردی با مدیران و یا کارکنان خواهد بود. این روش در روند تسهیلگری کوچینگ سازمانی بسیار کمک‌کننده خواهد بود. تجربه سالیان ما نشان می‌دهد که هیچ رویکردی به‌اندازه رویکرد کوچینگ مؤثر نیست و حقیقتاً «کوچینگ، مدیریت را آسان می‌کند.»

ابتدا در یک جلسه اولیه که به جلسه صفر معروف است موضوع بررسی و ارزیابی می‌شود. این جلسه همان‌طور که از نامش پیداست، قبل از شروع فرآیند کوچینگ تشکیل می‌شود و رایگان است. در این جلسه که عموماً با مدیران یا واحد منابع انسانی سازمان برگزار می‌شود موضوع اولیه مطرح می‌شود و بررسی‌های لازم در خصوص نحوه کار انجام می‌گیرد و معمولاً حدود شصت دقیقه خواهد بود.

در صورت تصمیم به شروع همکاری، شاخص‌های اندازه‌گیری میزان موفقیت طرح مورد تعریف و توافق قرار خواهد گرفت.

چنانچه هرگونه ابهامی دارید نگران نباشید من در کنار شما هستم تا بیشتر در این باره صحبت کنیم